25 de febrer de 2019
25.02.2019
Diari de Girona

May retarda fins al 12 de març la votació al Parlament britànic de l'acord sobre el Brexit

24.02.2019 | 23:32
May retarda fins al 12 de març la votació al Parlament britànic de l'acord sobre el Brexit

La primera ministra britànica, Theresa May, va anunciar que el proper 12 de març es votarà de nou sobre l'Acord de Retirada que regula la sortida del Regne Unit de la UE, previsiblement amb els canvis que pretén introduir Londres per satisfer els dissidents del mateix Partit Conservador de May. «Vaig estar a Brussel·les la setmana passada. Els ministres van estar a Brussel·les la setmana passada. El meu equip tornarà aquesta setmana de nou a Brussel·les. Tornaran a Brussel·les dimarts. Com a conseqüència, no votarem aquesta setmana al Parlament, però garantim que ho farem el 12 de març», va explicar May des de Sharm el Sheikh, a Egipte, on es troba de visita oficial.

La mandatària britànica va assenyalar que «seguirà estant a la nostra mà sortir de la Unió Europea amb un acord el 29 de març», data pactada entre les parts. En aquest sentit, May va destacar que la retirada de la sol·licitud de sortida apel·lant a l'Article 50 del Tractat de Lisboa «no resol el problema», sinó que només «retarda» la decisió. La primera ministra va respondre així als tres ministres que han demanat obertament retardar la sortida de la UE si no s'aconsegueix un acord que pugui ratificar el Parlament.

Per part seva, el Partit Laborista va titllar de temerària la decisió de la primera ministra de retardar al 12 de març la nova votació sobre el Brexit. «Aquesta decisió d'endarrerir encara més una votació tan important és el súmmum de la irresponsabilitat», va lamentar el portaveu del comitè laborista per al Brexit, Keir Starmer, qui va acusar May d'estar forçant una situació límit. «Theresa May està esgotant el temps de manera temerària en un intent desesperat d'obligar els diputats a triar entre el seu acord i cap acord», va assegurar el portaveu. «El Parlament no pot quedar-se quiet i permetre que això passi», va avisar.

El 15 de gener May va patir la major derrota parlamentària d'un Govern des de la dècada de 1920 amb el clar rebuig del Parlament a l'Acord de Retirada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook