La portaveu de l'Executiva de Ciutadans i líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, va ser escollida ahir pels afiliats del partit, amb un 96% dels vots, per encapçalar la llista al Congrés per la província de Barcelona a les eleccions generals del 28 d'abril. Barcelona és la circumscripció on la participació en aquestes votacions -que van durar 24 hores- ha estat més baixa, ja que només van votar un 19% dels militants. Per competir amb Arrimadas a les primàries s'havien inscrit 11 afiliats, tots ells homes.

Paral·lelament, l'expresidenta de les Corts de Castella i Lleó i exmilitant del PP Silvia Clemente serà la candidata de Ciutadans a la presidència del Govern autonòmic a les eleccions del 26 de maig en haver aconseguit la victòria a les primàries. Els afiliats de la formació taronja en aquesta comunitat van escollir per un 55% dels vots (561) Clemente, que va derrotar el membre de l'Executiva de Ciutadans i exportaveu de Sanitat al Congrés dels Diputats Francisco Igea i la militant Vanesa Pérez, que van rebre 526 i 7 vots, respectivament.

En un altre ordre de coses, després de dies de tensió entre Pedro Sánchez i Susana Díaz, el futur dels ministres del Govern a les llistes del PSOE a Andalusia a les eleccions generals comença a aclarir-se. El Comitè Provincial socialista de Sevilla va aprovar que la titular d'Hisenda, María Jesús Montero, encapçali aquesta circumscripció. La llista també inclou sanchistes com el delegat del Govern a Andalusia, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, que va de número quatre.

Per altra banda, també hi ha moviments a Almería. El ministre de Cultura, José Guirao, encapçalarà la candidatura del PSOE, segons la proposta aprovada pel Comitè Provincial. La proposta va tirar endavant amb el 94% dels vots, mentre que el cap de llista al Senat serà Antonio Martínez, secretari d'Organització del PSOE a Almeria.