El secretari general del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez, va fer una crida perquè la ciutadania voti el seu partit el proper 28 d'abril en un acte des de Valladolid perquè, segons ell, «hi ha moltes sigles però un sol camí». «El 28-A ens estem jugant que a Espanya hi capiguem tots o que només hi càpiguen els que estaven a la plaça Colón», va advertir, tot criticant que «hi ha més testosterona que neurones a moltes de les coses que diu la dreta». Sánchez va celebrar la gran mobilització del 8-M perquè «centenars de milers de dones i homes van sortir a dir sí a allò que la dreta diu no». Per al líder socialista, aquestes mobilitzacions «són l'avui i el demà» i la de Colón «és la d'ahir».

Sánchez va criticar que el líder de Ciutadans, Albert Rivera, hagi decidit «posar un cordó sanitari al PSOE» i va criticar que fent això també l'està posant als «milions i milions d'espanyols» que en algun moment han votat els socialistes. «La democràcia, senyor Rivera, no és entendre's amb els que pensen com tu», va advertir.

El líder socialista també va parlar de Vox, de qui va dir que no té res de nou perquè és la mateixa ultradreta de sempre. «Abans votaven al PP i ara tenen un partit nou», va afirmar. El cap de l'Executiu va considerar que la dreta «no pot parlar de violència intrafamiliar per tornar a un passat en què es volia amagar com un problema privat». Segons Sánchez, aquesta denominació recorda «als anys 60», quan si una dona patia violència per part del seu marit, es deia «millor no et posis en això».

Per la seva banda, el líder i candidat de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, va prometre que si governa ajudarà a «rescatar els fills de les urpes del nacionalisme» i a posar en marxa a tot Espanya l'Alta Inspecció Educativa per «inspeccionar tots els llibres de text i que no es manipuli a les escoles».

En un acte de campanya a La Marina de València al costat del candidat valencià de Cs, Toni Cantó, Rivera va instar que «el seny torni a la Comunitat Valenciana», enaltint el seu partit com «la casa comuna del sentit comú» i amb l'educació com a primer front en el qual actuar.

Rivera va advertir que el Govern valencià i el de Sánchez són «dues cares de la mateixa moneda: Sánchez és un personatge que és capaç d'arribar al Govern amb Torra, Puigdemont, Rufián o Iglesias, el millor de cada casa, i el mateix ha fet el PSOE aquí, lliurant l'educació als nacionalistes».

Durant el seu discurs, va demanar que «no passi a la Comunitat Valenciana el que ha succeït a Catalunya» i va demanar a Cantó que el primer que faci si guanya el 28 d'abril sigui «rescatar els fills de tots els valencians de les urpes del nacionalisme». «Et donaré un cop de mà: si governo Espanya, posarem en marxa l'Alta Inspecció de l'Estat», va prometre, un òrgan que «no existeix i hauria d'existir perquè ho estableix l'article 27 de la Constitució».

Paral·lelament, el president del PP, Pablo Casado, va anunciar que si guanya les eleccions generals aprovarà una llei de suport a la maternitat que ajudi les dones que «volen ser mares lliurement». En la clausura de la Convenció de Família i Igualtat del PP a Cartagena, Casado va explicar que amb aquesta llei volen fer front a «l'hivern demogràfic» que «pot desbaratar el futur de la societat» perquè «és un problema per a la sostenibilitat de la societat del benestar i per garantir les pensions».

L'ex-primer ministre francès i candidat a l'Alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, va sol·licitar a Sánchez, Casado i Rivera que es comprometin «a no pactar ni amb els populismes de dretes ni d'esquerres». En una carta, també va demanar a aquests líders polítics que evitin els acords amb l'independentisme, «que ha dividit profundament la societat catalana». Va assegurar que el resultat de les eleccions a Andalusia «és un clar exemple del que la democràcia espanyola ha d'evitar».