La Fiscalia ha rebaixat en cinc anys la petició de pena de presó que sol·licita per a l'expresident del Futbol Club Barcelona Sandro Rosell, acusat de liderar una organització criminal que va acabar blanquejant més de 19,9 milions d'euros del que va ser president de la Confederació Brasilera de futbol (CBF) entre 1989 i 2012, Ricardo Terra Teixeira. La Fiscalia inicialment va sol·licitar 11 anys de presó, que ara es queden en sis anys i una multa de 59,9 milions d'euros pels delictes de blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal.

Així ho va anunciar el fiscal de l'Audiència Nacional José Javier Polo a la fase de conclusions del judici, que es va iniciar el passat 25 de febrer. El representant del Ministeri Públic va avançar que modifica part de les conclusions provisionals, però manté l'acusació per a les sis persones que s'asseuen a la banqueta. A més de l'expresident de l'equip blaugrana estan acusats la seva dona, Marta Pineda; el seu soci Joan Besolí, el cunyat d'aquest, Antonio Ramos; el seu amic personal José Colomer i el seu presumpte testaferro, Sahe Ohanessian.

Els canvis que ha fet la Fiscalia, que beneficien tots els encausats, se sustenten en supressió del caràcter presumptament continuat del delicte de blanqueig i que l'estructura que van formar s'ha de qualificar com a grup criminal i no organització criminal, com es considerava inicialment i que agreujava la condemna.

Així, el fiscal demanava per a Rosell sis anys de presó pel presumpte blanqueig de capitals i altres cinc pel d'organització criminal, que ara baixa a quatre i dos anys, respectivament. No obstant això, la multa que considera que ha de pagar si es veu incrementada gairebé un milió d'euros -de 59 milions passa a ser a gairebé 60 milions d'euros- en recalcular l'import que presumptament hauria blanquejat.

Pel que fa a Joan Besolí, se li demana una condemna de cinc anys de presó pels mateixos delictes, més de 40 milions d'euros de multa. El soci de Rosell també viu una disminució de cinc anys en la petició de pena, a més d'una rebaixa d'uns 15 milions d'euros en la sanció econòmica.

Per a la dona, el cunyat i el presumpte testaferro, el fiscal demana un any i 11 mesos de presó per a cada un d'ells pel delicte de blanqueig i pertinença a grup criminal; mentre que per a Colomer se sol·licita un any i mig de presó.

Per la seva banda, les defenses van elevar a definitives les seves conclusions demanant l'absolució dels seus clients.