La Guàrdia Civil, en el marc de l'operació Benesol, va intervenir al port de Barcelona 33 quilos de cocaïna pura amagada en un carregament d'escalfadors d'aigua que dues organitzacions delictives, assentades a la comarca alacantina del Baix Segura, pretenien introduir en el país des de Panamà.

Durant la investigació, es va detenir a 9 persones (4 de nacionalitat espanyola i 5 de nacionalitat colombiana) pels suposats delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal, a més del robatori en habitatge imputat als detinguts de l'organització espanyola.

Així mateix, la Guàrdia Civil va realitzar 4 escorcolls domiciliaris (1 a Torrevieja, 1 a Oriola i 2 a Benferri, totes localitats alicantinas) en què s'han intervingut una pistola detonadora, 3 vehicles i 1.500 euros en metàl·lic.

Després de produir un robatori en l'habitatge d'una família de nacionalitat malaia a Benferri, els agents de la Guàrdia Civil van iniciar una investigació, en què van poder esbrinar que una de les persones sospitoses d'haver participat en aquest robatori estaria dedicant-se, al seu torn, a la venda de substàncies estupefaents en diferents localitats del Baix Segura i que, a més, mantenia relació amb un grup de nacionalitat colombiana dedicat al tràfic de drogues. Els agents van comprovar que totes les reunions que l'investigat va mantenir amb aquest grup que havia arribat a Espanya es realitzaven sempre en llocs públics, amb gran afluència de persones per no aixecar sospites.