Segueix-nos a les xarxes socials:

Desmantellada la impremta de bitllets falsos més activa d'Espanya

La Policia Nacional ha detingut quatre persones d'origen italià i ha confiscat un total de 15.500 euros

La Policia Nacional ha desmantellat a Tenerife una impremta clandestina que falsificava euros de forma artesanal i que, segons els investigadors, era la més activa que operava a Espanya en l'actualitat. Segons va informar la Direcció General de la Policia, en l'operació Malla -que va comptar amb la participació d'un membre del grup de lluita contra la falsificació de l'Europol- es van detenir quatre persones d'origen italià i es van confiscar 15.500 euros falsos.

L'organització fabricava bitllets de 10 i 20 euros, amb una gran qualitat per als coneixements tècnics d'impressió amb què comptaven i l'instrumental que utilitzaven, dedicant-se també a la falsificació de documents d'identitat. La Policia estima que aquest grup obtenia uns guanys mensuals de 7.500 euros gràcies a la distribució que realitzaven, arribant a trobar-se les seves reproduccions falses elaborades pels arrestats en diversos països europeus.

L'operació va començar al juliol de 2018 quan la Brigada d'Investigació del Banc d'Espanya va detectar un increment de bitllets falsos de 10 euros amb una falsificació de bona qualitat i amb un treball d'impressió diferent de l'habitual.

Prem per veure més contingut per a tu