El president d'Algèria, Abdelaziz Bouteflika, dimitirà «abans del 28 d'abril», quan expira el seu quart mandat, segons va anunciar la Presidència, després de setmanes de protestes primer contra la candidatura a un cinquè mandat del dirigent i després contra la seva decisió d'ajornar les presidencials i seguir en el càrrec.

Un comunicat de la Presidència va informar que abans de deixar el càrrec, Bouteflika, de 82 anys i un amb un delicat estat de salut, ha d'adoptar «mesures importants per garantir la continuïtat del funcionament de les institucions de l'Estat durant el període de transició».

Després del nomenament del nou Govern, hi haurà «importants decisions que adoptarà Butelifka, d'acord amb les disposicions constitucionals» per garantir la continuïtat del funcionament de les institucions «durant el període de transició que s'obrirà en la data en què decideixi la seva dimissió», va afegir la Presidència.

«Aquesta dimissió del president de la república es produirà abans del 28 d'abril, data del final del seu mandat electiu», va aclarir la Presidència, després que es rumoregés que el mandatari podia anunciar la seva dimissió de forma imminent.

Centenars d'algerians es van manifestar a Alger per protestar contra el nomenament del Govern interí anunciat pel president. Els manifestants van criticar a les seves pancartes que aquest nou Executiu suposa «un cop enorme per a les demandes popular». Fins a sis dels membres de l'anterior Govern es mantenen al nou Executiu, que està integrat per 27 carteres. L'Executiu interí està liderat pel primer ministre, Nuredín Bedui.