La Guàrdia Civil ha detingut tres persones i n'investiga una altra per haver raptat una noia de 15 anys, separar-la de la seva família que residia a Santander i portar-la a un poble de Valladolid per obligar-la a ser la parella d'un altre menor, amb el qual va tenir un fill.

Tots els detinguts són membres d'una família de nacionalitat romanesa, igual que la víctima, que va ser localitzada el passat mes d'abril als voltants de l'estació d'autobusos de Tordesillas, a Valladolid, en situació de risc i desemparament, segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat.

Tres detinguts

Els detinguts tenen 38, 36 i 16 anys, amb el qual la víctima va ser obligada a tenir relacions sexuals i amb el qual va tenir un fill que en l'actualitat té dos mesos.

Quan els agents van trobar a la menor a Tordesillas, van descobrir que el seu pare es trobava a Romania, però van poder localitzar-lo i aquest els va explicar que la seva filla havia estat portada en contra de la seva voluntat des de Santander, on residien, a la localitat de Valdestillas feia un any i tres mesos sense que hagués tingut notícies d'ella des d'aleshores. A més, ha explicat que mai va interposar denúncia al témer represàlies d'aquesta família.

La finalitat d'aquesta detenció il·legal era obligar la noia a ser parella d'un altre menor i que tingués relacions amb ell.

La menor va ser maltractada

La víctima va patir maltractaments per part d'una de les persones de les detingudes, en concret de la mare del menor, que durant el temps que va estar retinguda va ser amenaçada i controlada.

La investigació va culminar amb la detenció dels tres implicats, més la investigació d'una quarta persona, en l'habitatge habitual de tots ells a Valdestillas, on també es trobava el nadó de dos mesos.

Tant la víctima com el seu fill es troben sota l'empara dels Serveis Socials de la Junta de Castella i Lleó. Els detinguts estan acusats dels delictes de detenció il·legal, agressió sexual i maltractaments en l'àmbit familiar.