Les autoritats brasileres van trobar 40 reus morts a quatre presons de la ciutat de Manaus, a l'estat d'Amazones, al nord del gegant sud-americà, un dia després que quinze més morissin en el marc d'una baralla. Segons el Departament Estatal d'Administració Penitenciària, les morts van tenir lloc a l'Institut Criminal Antonio Trindade (IPAT), al Complex Penitenciari Anisio Jobim (Compaj), al Centre de Detenció Provisional Masculí (CDPM 1) i a la Unitat de Puraquequara (UPP).

«Les morts van ser provocades per asfíxia i, una petita part, per ús d'armes blanques», va explicar el titular de la Secretaria d'Administració Penitenciària, el coronel Vinicius Almeida. Aquests 40 se sumen als quinze presos que van morir durant la batussa que va tenir lloc diumenge al Compaj a l'hora de visita de les famílies, de manera que en 48 hores es van registrar 55 morts al sistema penitenciari de l'Amazones.

El 2017, el Complex Penitenciari Anisio Jobim va ser escenari d'un motí en el qual van perdre la vida 56 reclusos. El Ministeri de Justícia i Seguretat Pública enviarà una força especial al Compaj.