La família del jove assassinat a Leganés el 1990 en un crim pel qual va ser condemnada la candidata de Podem a Àvila, Pilar Baeza, reclama amb una demanda contra la formació i Pablo Echenique que els indemnitzin amb 300.000 euros per intromissió a l'honor perquè va dir que l'home la va violar.

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 8 de Leganés ha admès a tràmit la demanda dels familiars del mort, que s'estén també al secretari de Comunicació del partit, Joan Manuel del Olmo. El procés es podrà substanciar mitjançant judici ordinari.

A més, emplaça la part demandada perquè contesti en el termini de 20 dies a l'acte judicial amb l'avís que, si no compareix en el període marcat, se'l declararà en rebel·lia processal.

La demanda tracta sobre el polèmic cas de la condemna del Tribunal Suprem de 30 anys de presó que el 1990 es va imposar a Baeza per l'assassinat d'un jove a mans del seu xicot i d'un amic, en col·laboració de la candidata de Podem, perquè suposadament l'havia violat.

La demanda assenyala que la notícia sobre la condemna es va fer pública el 3 de març i que, un dia després, el llavors secretari d'Organització de la formació va manifestar en roda de premsa que els fets dataven de fa més de 35 anys i que es referien «a una dona que va ser violada». A més, es remetia a la posició marcada pel secretari general de Podem a Castella i Lleó, que «subscrivia de principi a fi». La part demandant basa la seva acció en un tuit sobre el cas: «Abraçada a Pilar Baeza de Podem Àvila. Fa 35 anys va ser víctima d'una violació. El seu xicot de llavors va disparar a l'home que la va violar.