La capitana del vaixell de rescat Sea Watch 3, l'alemanya Carola Rackete, detinguda després de la irrupció sense autorització del vaixell al port italià de Lampedusa amb 40 nàufrags a bord el passat divendres, haurà de passar almenys un dia més sota arrest domiciliari a l'espera d'una decisió judicial.

Ahir, Rackete va comparèixer davant la jutgessa d'instrucció d'Agrigent, Alessandra Vella, que tot i que la Fiscalia va demanar la seva posada en llibertat condicional va dictaminar que passi almenys un dia més sota arrest domiciliari. L'interrogatori va durar dues hores i mitja després de les quals la jutge va explicar que decidirà sobre Rackete avui al matí, informa el diari La Repubblica en la seva edició digital.

Resistència a l'autoritat

La Fiscalia acusa Rackete dels delictes de negativa a obeir un vaixell de guerra, resistència a l'autoritat, violència contra vaixells de guerra o navegació en zona prohibida. Va sol·licitar a la jutge la validació de la detenció de Rackete, però considera que com a mesura cautelar és suficient la posada en llibertat amb la condició que es veti la seva residència a la província d'Agrigent i, per tant, també a Lampedusa.

«Vaig pensar que la patrullera es mouria. No volia colpejar-la», va afirmar Rackete davant la jutge, segons recull la premsa italiana, que va recollir també que el Ministeri d'Interior ha preparat ja el decret d'expulsió de l'alemanya per motius d'«ordre públic i seguretat».

«De la Justícia esperem sancions severes per als que han amenaçat les vides dels soldats italians i han ignorat repetidament les nostres lleis», va afirmar el ministre d'Interior, l'ultradretà Matteo Salvini. «Estem preparats per expulsar la rica forajida alemanya. Dels altres països, Alemanya i França sobretot, espero silenci i respecte», va dir.

El vaixell capitanejat per Rackete va atracar divendres al port de l'illa italiana de Lampedusa sense tenir permís oficial després d'estar més de dues setmanes a mar obert amb 40 immigrants.