Segueix-nos a les xarxes socials:

Corea del Nord llança dos nous míssils de curt abast

Es tracta d'una reacció contra les maniobres militars conjuntes dels EUA i Corea del Sud a la zona

Corea del Nord va tornar a llançar dos míssils balístics de curt abast, de manera que manté el seu pols amb Seül i Washington per les maniobres militars que els aliats realitzen al Sud i a les quals Pyongyang s'oposa amb fermesa. El règim que encapçala Kim Jong-un va disparar a primera hora del matí dos projectils des de la seva costa oriental, el cinquè test d'aquest tipus en quinze dies, i que igual que en els anteriors es va fer amb míssils balístics de curt abast, segons l'anàlisi de l'Estat Major Conjunt (JCS) sud-coreà.

Pyongyang ha deixat clar que aquestes exhibicions militars són una «advertència» a Seül i Washington per les seves maniobres conjuntes estiuenques, a través de successius comunicats dels mitjans estatals i de declaracions del líder nord-coreà.

El propi Kim va fer un pas més en enviar aquesta setmana una carta personal adreçada al president nord-americà, Donald Trump, en la qual el dictador assegurava que no està «content» amb els llançaments de míssils realitzats pel seu propi govern, però els justificava per les maniobres dels aliats.

Prem per veure més contingut per a tu