20 de agost de 2019
20.08.2019
Diari de Girona

Turquia denuncia la mort de tres persones en un atac rus contra un comboi a Síria

Ankara va desplegar diumenge tropes per «garantir la seguretat» en una zona desmilitaritzada

19.08.2019 | 23:50
Turquia denuncia la mort de tres persones en un atac rus contra un comboi a Síria

Tres civils van morir i altres dotze van resultar ferits en un atac aeri rus contra un comboi turc al sud de la província d'Idlib, l'últim bastió opositor a Síria, va informar el Ministeri de Defensa turc en un comunicat. «Condemnem enèrgicament aquest atac, que contradiu els acords, la cooperació i el diàleg existents amb Rússia», va afirmar Defensa.

El comunicat va detallar que l'Exèrcit turc va desplegar diumenge les seves forces a la zona «davant la violació de tots els memoràndums i acords» i per «garantir la seguretat del nostre lloc d'observació», en al·lusió a la zona desmilitaritzada acordada amb Moscou durant la tardor.

Ankara va afegir que havia «proporcionat informació prèvia a Rússia» i espera que es prenguin «les mesures necessàries» per evitar la repetició d'«aquests incidents». Segons l'ONG Observatori Sirià de Drets Humans, l'atac va tenir lloc a la carretera entre Damasc i Alep a l'altura de Maarad a Nuaman, al sud d'Idlib.

Sense pronunciar-se sobre els bombardejos, una font del Ministeri d'Afers Exteriors sirià va qualificar l'entrada de les tropes d'Ankara al seu territori de «violació escandalosa de la sobirania, unitat i pau del territori sirià».


Continua l'ofensiva

L'Exèrcit sirià va continuar ahir la seva ofensiva aèria i terrestre per prendre el control de l'important bastió rebel de Jan Shijún i es troba ja a uns 500 metres del seu centre urbà, després d'entrar diumenge a la nit a la perifèria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook