La gota freda que des de primera hora d'ahir està afectant a tota la Comunitat Valenciana i que va obligar a suspendre les classes a 45.000 alumnes empitjorarà en les pròximes hores. De fet, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l'alerta roja (risc extrem) per fortes pluges al litoral sud de València i en tota la província d'Alacant, a més de a Múrcia, i adverteix d'una "situació meteorològica molt adversa".El Clariano es desborda a Ontinyent i obliga a desallotjar Cantereria

El temporal ha deixat en les últimes hores prop de 297 litres per metre quadrats acumulats a Ontinyent, una quantitat d'aigua que ha desbordat el riu Clariano i ha obligat a desallotjar els veïns del carrer Cantereria, que conviuen enganxats a la llera i que han hagut de ser evacuats d'urgència.

La situació de la barriada ha obligat bombers i serveis d'emergència a posar fora de perill alguns residents de més edat o amb menys mobilitat per un barranc escarpat a la part posterior dels habitatges. Altres veïns han estat a la part superior dels seus immobles esperant que escampés el temporal. Al voltant de les 11 hores, la baixada del nivell del riu ha permès als bombers entrar a les cases negades.