La Comissió de Justícia de la Cambra de Representants dels Estats Units, controlada pel Partit Demòcrata, va votar a favor d'intensificar les seves investigacions sobre el president nord-americà, Donald Trump, en un primer pas que podria establir les bases d'un futur judici polític. La comissió, de la qual formen part 41 congressistes, va aprovar una resolució que permet organitzar les sessions, autoritza interrogatoris més agressius a testimonis i aplana el camí per a una investigació que podria derivar en el procés de destitució contra Trump, sobre el qual els demòcrates segueixen estant dividits.

«Amb aquests nous procediments, començarem la setmana vinent una sèrie de vistes per investigar acusacions de corrupció, obstrucció i abús de poder contra Trump», va explicar el president de la comissió, Jerrold Nadler, després d'una votació que es va tancar amb 24 vots a favor i 17 en contra.

En un altre ordre de coses, els Estats Units i la Xina continuen fent passos per suavitzar el seu conflicte i tots dos van acordar retardar la imposició d'aranzels ja anunciats, el que sembla un intent de refredar la tensió davant la seva cita negociadora de principis d'octubre. Tot i que aquests nous aranzels no són els més importants en les relacions comercials entre la Xina i els EUA, el retard en la seva imposició permetrà a les delegacions acudir a la reunió sense pressions addicionals. Aquesta reunió, que es va anunciar fa tot just dues setmanes, sembla una de les últimes oportunitats per solucionar la guerra comercial que mantenen les dues economies, quan tot semblava indicar que les negociacions estaven trencades.