El president dels EUA, Donald Trump, va optar per colpejar amb sancions el banc central iranià, en un intent per asfixiar econòmicament Teheran, però seguirà avaluant opcions militars per respondre al recent atac contra refineries saudites. «Són les sancions més altes que mai s'han imposat sobre un país», va presumir Trump.

El Govern nord-americà acusa el banc central iranià d'haver finançat des de 2016 amb milers de milions de dòlars la Guàrdia Revolucionària, la força Al Quds i el grup xiïta libanès Hezbol·là, tots ells considerats grups terroristes per Washington. «Això és molt important. Ara hem tallat tots els possibles fons per a l'Iran», va manifestar el secretari del Tresor dels EUA, Steven Mnuchin. Mnuchin va explicar que el Tresor també va sancionar el Fons de Desenvolupament de la República Islàmica, el fons sobirà d'inversió iranià, amb l'objectiu de fer servir els guanys de la venda de gas i petroli per al desenvolupament de la resta de l'economia persa.

D'altra banda, els rebels iemenites hutíes xiïtes van anunciar una treva suspenent el llançament de projectils contra l'Aràbia Saudita, en la mateixa jornada en què la coalició que encapçalen els saudites va bombardejar posicions d'aquest grup a Hudeida (est) una setmana després dels atacs contra dues refineries de Aramco. En el cinquè aniversari de la presa de la capital del Iemen i la majoria del nord-est del país, els rebels van proclamar «una aturada en els atacs als territoris del regne d'Aràbia Saudita amb drons i amb míssils creuer i balístics, així com qualsevol altre atac».