El president dels Estats Units, Donald Trump, ha aprovat el desplegament de tropes nord-americanes per reforçar les defenses aèries de l'Aràbia Saudita després dels atacs contra les refineries de l'empresa petroliera estatal saudita Aramco, del qual el país àrab acusa a Iran. Segons el Pentàgon, el desplegament comptarà amb una xifra moderada de tropes i seria principalment de naturalesa defensiva i ha detallat plans per accelerar el lliurament d'equip militar a l'Aràbia Saudita i Emirats Àrabs Units.

El general de la marina nord-americà Joseph Dunford, president de l'Estat Major Conjunt, ha indicat que el desplegament no arribaria als milers de soldats, però s'ha negat a donar més detalls. «En resposta a la sol·licitud del regne, el president va aprovar el desplegament de les forces , que seran de naturalesa defensiva i se centraran principalment en defensa aèria i de míssils», va indicar el secretari de Defensa nord-americà, Mark Esper, en una roda de premsa.

Tant EUA com l'Aràbia Saudita han assenyalat l'Iran com a responsable del recent atac contra dues refineries, i fins i tot les autoritats saudites van mostrar dimecres les restes dels míssils i els drons que avalarien aquesta teoria.

Iran ha anunciat que anirà contra qualsevol agressor, fins i tot si porta a terme un atac limitat, i buscarà destruir-lo, segons va advertir el comandant de la Guàrdia Revolucionària, el general Hossein Salami.