La Prefectura de la Policia de París va informar que van ser detingudes 163 persones en relació amb les manifestacions dels Armilles Grogues en el seu Acte XLV i amb les mobilitzacions contra la reforma de les pensions i contra el canvi climàtic. No obstant això, una portaveu de la Prefectura, Laetitia Barrar, va subratllar que «la calma» regnava en els carrers de París malgrat algunes «accions espontànies». En qualsevol cas va assenyalar que van ser «cautelosos», segons va recullir la televisió francesa BFM TV.

Uns 7.500 agents de la Policia es van desplegar ahir a la capital de França dotats de vehicles blindats, va explicar el cap de la Policia, Didier Lallement. A més, es van tancar una trentena d'estacions del metro parisenc.

Els Armilles Grogues es van concentrar en diversos punts de la ciutat com a la plaça de la Madeleine, on la policia va dispersar a unes 300 persones convocades pel moviment ciutadà ATTAC. Més tard es van produir disturbis a l'avinguda Gobelins del Districte XIII de París i els bombers van intervenir per sufocar els incendis de barricades improvisades pels manifestants a partir principalment de contenidors d'escombraries.

A més, va transcendir que entre els detinguts hi ha un capità de policia que estava fora de servei i vestit de civil. L'agent va ser detingut a la zona dels Camps Elisis per «insult» i «rebel·lió».

En total la policia va realitzar més de 1.250 controls en els quals es van confiscar boles de petanca, un martell i un morter amagat en un reproductor de DVD, «armes que no tenen cabuda en manifestacions autoritzades i pacífiques».

Tres manifestacions en un sol dia

A més, ahir les mobilitzacions dels Armilles Grogues van coincidir amb una manifestació convocada pel Front Obrer contra la reforma de les pensions en Duroc i amb una manifestació contra el canvi climàtic en els Jardins de Luxemburg.

Pel que fa a la protesta per exigir mesures contra el canvi climàtic, unes 15.200 persones van participar en la marxa, segons el recompte de l'organisme independent Occurrence. La marxa estava secundada per Greenpeace i Joventut pel Clima, però davant la infiltració d'individus violents vestits de negre, les dues organitzacions van instar els seus simpatitzants a abandonar la protesta.

Les mobilitzacions dels Armilles Grogues van començar al novembre de 2018 per protestar contra la pujada dels impostos al dièsel i al desembre van aconseguir el seu punt àlgid amb les protestes contra la repressió de les manifestacions fins al punt que el president, Emmanuel Macron, va anunciar un paquet de mesures econòmiques per millorar les condicions de vida de la classe mitjana i treballadora.