El Ministeri de Defensa investigarà el grup de militars que van estar prenent cerveses, amb les armes a terra, en una terrassa d'un bar de Vilafranca del Penedès, una imatge que es va difondre en les xarxes socials fins a convertir-se en viral.

Segons fonts de Defensa, l'objectiu de la investigació és determinar si els militars, uns 70 integrants d'un grup de legionaris que tornaven d'unes maniobres, van cometre alguna infracció en consumir alcohol, deixant les seves armes als peus. En la fotografia, convertida en viral, es pot veure a diversos grups de militars, amb els uniformes corresponents, bevent unes ampolles de cervesa, mentre al seu costat, a terra, hi ha diverses armes llargues.

La imatge, que va causar estupefacció entre els veïns de Vilafranca, va suscitar nombrosos comentaris en les xarxes socials.

Els portaveus d'ERC i JxCat al Congrés, Gabriel Rufián i Laura Borràs, respectivament, van demanar ahir que la ministra de Defensa, Margarita Robles, comparegui davant la Diputació Permanent de la Cambra per donar explicacions sobre la foto. Així consta en l'escrit que els portaveus dels grups independentistes catalans van registrar ahir al Congrés de Diputats i que també va signar la portaveu d'EH Bildu, Mertxe Aizpurua.

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va ironitzar sobre la seva actitud amb la frase «segur que després de la cervesa el rifle automàtic pesa menys», mentre que la CUP de Vilafranca va exigir als militars que se n'anessin de la població.

«Esperant la condemna»

Aquest diumenge, enmig de la polèmica per les detencions dels CDR acusats de terrorisme, ha estat l'expresident català Carles Puigdemont qui es va sumar a les crítiques, amb un tuit que afirma: «esperant la condemna per part dels partits polítics espanyols...».

A banda de les indagacions que faci el Departament que dirigeix Margarita Robles, els grups independentistes catalans, més Bildu, volen que la ministra doni explicacions en la Diputació Permanent del Congrés.

Com que la Cambra Baixa està dissolta per la convocatòria d'eleccions generals, és la Diputació Permanent l'òrgan que regeix el Congrés, i per tant, davant el que hauria de comparèixer Robles. Al costat de la petició de compareixença, Borràs va registrar una pregunta al Govern per a la qual demana resposta per escrit.

La Mesa de la Diputació Permanent estudiarà l'escrit dels grups independentistes.