Segueix-nos a les xarxes socials:

Mantenen per tercer dia el toc de queda a Santiago de Xile

Onze de les setze regions de Xile continuen en estat d'emergència per les violentes protestes

El general Javier Iturriaga, responsable de la seguretat durant l'estat d'emergència decretat a Santiago, va establir ahir el tercer toc de queda a la capital xilena i la resta de la regió Metropolitana davant la persistència dels disturbis. «He arribat a la convicció que necessitem novament decretar el toc de queda», va afirmar el militar en una compareixença pública.

Segons el general Iturriaga, la jornada va començar amb relativa calma a la capital xilena, encara que amb el pas de les hores es van incrementar els episodis de violència. «Hem començat molt tranquils i poc a poc han començat a reunir-se grups de persones amb la clara intenció de causar danys i violència per justificar les seves demandes», va explicar el militar, que va assegurar que a la regió Metropolitana ahir es van produir 97 detencions.

El president de Xile, Sebastián Piñera, va assegurar que el país està lliurant «una guerra» contra els violents i manté en estat d'emergència, totalment o en algunes de les seves comunes, 11 de les 16 regions de Xile. Les protestes es van iniciar per la pujada del preu del bitllet de metro.

Prem per veure més contingut per a tu