30 de desembre de 2019
30.12.2019
Diari de Girona

Cinc ferits en un «acte terrorista» a Nova York

Un home apunyala cinc persones durant la celebració de la festa jueva de la Hanukkà a Monsey

29.12.2019 | 22:03
Cinc ferits en un «acte terrorista» a Nova York

El governador de Nova York, Andrew Cuomo, ha qualificat d'«acte terrorista» l'apunyalament de dissabte a cinc persones durant la celebració de la festa jueva de la Hanukkà al domicili d'un rabí a la localitat de Monsey, a l'oest de l'estat.

L'assaltant va ser arrestat a Manhattan, després de fugir de l'escena del delicte, segons ha confirmat la policia, sense donar més detalls sobre la seva identitat. El cap de la policia de Ramapo, Brad Weidel, ha explicat que la policia de l'estat de Nova York està col·laborant en la investigació.

Cuomo va visitar ahir als cinc ferits, en companyia del rabí Chaim Rottenberg. Tots ells són jueus hassidis. «Això és terrorisme. És terrorisme domèstic, perpetrat per gent que vol causar un dany enorme i generar por per motius de creença, raça i color de la pell», ha declarat Cuomo. «Això és el que passa quan la intolerància se suma a la ignorància i a la il·legalitat», ha afegit en comentaris que ha recollit Fox News. Dos dels ferits continuaven ahir en estat crític i sota atenció mèdica a l'hospital de Rockland County, un comtat que alberga centenars de jueus ortodoxos.


Atacs similars

L'atac té lloc poc després d'un seguit d'atacs contra sinagogues i barris predominantment jueus de Nova York. A l'abril d'aquest any, un home armat va matar a trets una rabina a San Diego.

Sis mesos abans, un altre individu va matar onze fidels a la sinagoga Ets Hayim, a Pittsburgh, el pitjor crim d'odi antisemita de la història dels Estats Units.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook