Segueix-nos a les xarxes socials:

El Suprem manté la inhabilitació de Junqueras com a eurodiputat

El Tribunal rebutja suspendre de forma cautelar l'acord de la JEC i argumenta que el líder d'ERC està condemnat amb sentència ferma

La sala contenciosa administrativa ha rebutjat suspendre la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) que va negar al líder d'ERC empresonat, Oriol Junqueras, la credencial d'eurodiputat, han informat a Europa Press fonts jurídiques. Consideren que, com que ja hi ha condemna ferma contra ell per sedició, no els competeix immiscir-se en la seva execució.

Segons l'advocat de Junqueras, l'execució de l'acord de la JEC de divendres passat provoca al seu representat "perjudicis irreparables i irreversibles" perquè pot ser substituït a l'Eurocambra pel següent membre de la llista d'ERC.

En aquest assumpte els magistrats només han decidit sobre la mesura cautelaríssima que es va sol·licitar, i l'han rebutjada, i ara falta conèixer el fons de la qüestió, relatiu a si l'acord de la JEC s'ajusta o no a dret. Aquesta part, que requereix més debat, es deixarà per més endavant.

Prem per veure més contingut per a tu