El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha anunciat aquest divendres la convocatòria de la tercera assemblea ciutadana de Podem per al mes de març, en què les bases estan cridades a renovar tota la direcció, inclosa la Secretaria General, a la qual es presentarà.

Fonts de Podem han informat a EFE que, a diferència dels dos congressos anteriors, en aquesta ocasió l'assemblea ciutadana no es celebrarà al Palau de Vistalegre de Madrid, encara que el nom amb què es coneix aquest esdeveniment sigui Vistalegre III. "És més necessari que mai posar al nostre partit a treballar. Per això, després d'haver parlat amb les secretaries d'organització i cercles, els he traslladat la proposta de celebrar al març una nova Assemblea Ciutadana de Podem", ha assegurat Iglesias davant la direcció del partit.

Tot seguit ha anunciat que serà "un honor" presentar-se com a candidat a la reelecció.

En el dia en què es compleix el sisè aniversari de la fundació de Podem i ja amb el seu objectiu complert d'estar al Govern, Iglesias ha fet aquest anunci en el màxim òrgan de direcció entre assemblees, el Consell Ciutadà Estatal (CCE).

Fins a febrer de 2021 tenia de termini Iglesias per convocar aquest conclave, però ha decidit avançar amb un moviment que li permet revalidar el seu càrrec en el moment més àlgid de la seva carrera i sense oposició interna real.

Complir el seu objectiu

El secretari general de Podem i vicepresident segon de Govern, Pablo Iglesias, també ha defensat que la seva organització ha assolit l'objectiu que es va marcar fa sis anys, en la seva fundació, que és estar al Govern.

"Formarem part d'un Govern en què tenim un pes modest i, com no podia ser d'altra manera, hi haurà límits i contradiccions", ha dit Iglesias en el màxim òrgan de la direcció entre assemblees, el Consell Ciutadà Estatal (CCE), convocat en el sisè aniversari de la fundació.

Iglesias s'ha mostrat convençut que "milions de companys estan esperançats" amb un programa de Govern que buscarà recuperar els drets arrabassats a la ciutadania i ha considerat "un honor" formar part del primer Govern de coalició des de la Transició al costat del PSOE.