El president veneçolà, Nicolás Maduro, va assegurar que el que va parlar a Madrid la vicepresidenta executiva, Delcy Rodríguez, amb el ministre de Transports, José Luis Ábalos, és un «secret» que no li ha revelat. «Això és secret de Delcy, ella no m'ha explicat de què va parlar amb Ábalos», va afirmar Maduro en un to aparentment de broma durant una roda de premsa en la qual es va pronunciar per primera vegada sobre el cas des que es va conèixer el passat 24 de gener.

Poc després de fer el comentari, les càmeres de la transmissió oficial van mostrar la vicepresidenta executiva somrient davant el comentari de Maduro, qui va mantenir un ambient distès durant bona part de la roda de premsa. Rodríguez, que no pot trepitjar territori de la Unió Europa (UE) per les sancions de Brussel·les, es va reunir a la matinada del 20 de gener a l'aeroport de Madrid amb Ábalos, quelcom que va confirmar el Govern després de diverses versions.

«A Espanya han fet una novel·la, el 'Delcygate', sempre amb la idea de perjudicar Veneçuela, hi ha una campanya permanent a Espanya contra Veneçuela», va destacar Maduro. En aquest sentit, va afirmar que Rodríguez «va passar per l'aeroport d'Espanya rumb a una gira internacional».

L'advertència al líder opositor

En un altre ordre de coses, el president veneçolà va assenyalar que arribarà el dia en què els tribunals del país ordenin la detenció del líder opositor Juan Guaidó i llavors les autoritats compliran amb aquest mandat. «El dia que els tribunals de la República donin el mandat de detenir el senyor Juan Guaidó per tots els delictes que ha comès, aquell dia anirà a la presó. Aquest dia no ha arribat, però arribarà», va assegurar Maduro, que va demanar als països «amics» de Veneçuela que ajudin i afavoreixin el diàleg en aquest país caribeny.