El portaveu d'Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, va defensar el rigor tècnic de l'avantprojecte de llei de llibertat sexual i va insistir a atribuir les crítiques que ha rebut a posicions masclistes. «Quan les dones redacten una llei ve un mascle a dir: 'Jo t'explico com cal fer les coses'», va opinar. Echenique va avalar així l'opinió del vicepresident segon, Pablo Iglesias, que va assenyalar que en les «excuses tècniques» que s'han plantejat a l'avantprojecte «hi ha molt masclista frustrat».

En tot cas, Echenique va evitar precisar si Iglesias es referia al ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, després de les objeccions que aquest departament va posar al text del Ministeri d'Igualtat d'Irene Montero, però va assegurar que es critiquen les «suposades deficiències» del projecte perquè és «feminista» i hi ha qui espera que un «mascle» digui com s'han de fer les coses.

Per part seva, el ministre de Justícia va respondre a Iglesias assegurant que «en ocasions, els polítics parlem massa». Campo va valorar la col·laboració de tots els ministeris, tot i que va admtre que alguns d'aquests departaments són més «antipàtics», com és el cas, va dir, de Justícia o Hisenda.

Per part seva, el PP, Vox i Ciutadans van carregar contra el Ministeri d'Igualtat per la campanya que ha desplegat a les xarxes socials després de l'aprovació de l'avantprojecte de la llei de llibertat sexual, en què va incloure un tuit amb el lema «sola i borratxa, vull arribar a casa». La inclusió del terme «borratxes» en el missatge ha molestat aquests tres partits, que van criticar a les xarxes socials el que entenen com un acte irresponsable que fomenta l'alcoholisme.

«Beu amb moderació. No ho diem nosaltres, ho diu l'OMS i tots els organismes oficials. Tots excepte el Ministeri d'Irene Montero, que prefereix fomentar el consum abusiu», va qüestionar el PP al seu compte oficial a Twitter, abans d'interpel·lar directament el ministre de Consum: «Què opinarà Garzón des del Ministeri de Consum?».

En un altre ordre de coses, la portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, va tornar a marcar distàncies amb la línia oficial de la direcció del partit en afirmar que no acudirà a les manifestacions amb motiu del Dia de la Dona.