Un nadó de 23 dies ha mort a les Filipines afectat per Covid-19, a Lipa, ciutat a uns 70 quilòmetres a sud de Manila, segons ha informat el seu alcalde, Eric Àfrica, a Facebook.

El nadó, un dels casos de nens de més curta edat mort per coronavirus en el món, va morir el 5 d'abril, però el resultat positiu de la prova de Covid-19 no es va conèixer fins aquest dijous.

Un altre nadó de tan només quatre dies diagnosticat amb Covid-19 va morir dimecres al Brasil per una insuficiència respiratòria després de néixer prematurament; i una de cinc mesos va morir l'endemà a Bolívia per coronavirus després d'estar una setmana a cures intensives.

El Departament de Salut de Filipines encara ha de confirmar la mort del nadó de Lipa en el seu butlletí diari, que fins ahir a la nit recollia 4.076 casos, 203 morts i 124 pacients recuperats.

L'illa de Luzón, la més gran de les Filipines, es troba sota estricta quarantena des del passat 17 de març, ja que és el principal focus de COVID-19 al país, encara que s'han registrat casos en totes les províncies filipines.

El president filipí, Rodrigo Duterte, va ordenar dilluns passat estendre la quarantena a Luzón -on viuen 57 milions de persones, més de la meitat de la població filipina- fins al 30 d'abril per consolidar els esforços enfront de la pandèmia de COVID-19 .

No obstant això, les autoritats sanitàries han advertit que la contenció de la corba de contagis encara està lluny, ja que els casos positius pugen cada dia a mesura que les Filipines augmenta la seva capacitat de realitzar proves de diagnòstic.

El Govern ha anunciat que a partir de la setmana vinent Filipines podrà realitzar proves massives per aïllar els casos positius, inclosos els asimptomàtics, gràcies a l'habilitació de laboratoris en tot el país i l'arribada de centenars de milers de test de diagnòstic donats per Xina, Corea de Sud i Brunei.