14 de abril de 2020
14.04.2020
Diari de Girona

La Xina inicia els assajos clínics en humans de dues possibles vacunes

Les dues opcions contra la Covid-19 es basen en microorganismes prèviament debilitats

14.04.2020 | 13:35
La Xina inicia els assajos clínics en humans de dues possibles vacunes

Xina ha començat els assajos clínics en humans de dos possibles vacunes contra el coronavirus SARS-CoV-2, causant de la malaltia COVID-19, ha informat aquest dimarts la premsa local.

Es tracta de dues vacunes inactivades, és a dir, consistents en microorganismes que s'han matat a través de processos físics o químics.

La primera de les candidates, que va obtenir la llicència per a procedir a assajos clínics diumenge passat, ha estat desenvolupada per l'Institut de Virologia de Wuhan (la ciutat centre-oriental xinesa on es van detectar els primers casos de la malaltia) de manera conjunta amb la sucursal en aquesta mateixa urbs de l'empresa Sinopharm.

La segona és el resultat de la feina conjunta de diverses empreses, amb Sinovac Research & Development al capdavant. Aquesta empresa és una subsidiària de Sinovac Biotech, que va treballar també en una vacuna contra la Síndrome Respiratòria Aguda i Greu (SARS, en el seu acrònim anglès) en 2003.

Segons la publicació econòmica especialitzada Caixin, el projecte de Sinopharm -que compta amb el suport econòmic del Ministeri de Ciència i Tecnologia de la Xina- provarà la vacuna en 1.396 voluntaris reclutats a la província de Henan (al centre-est de país asiàtic) en les seves dues primeres fases, que es preveu durin fins el 10 de novembre de 2021.

A mitjans de març, les autoritats xineses van aprovar el començament dels assajos clínics d'una altra vacuna contra la coronavirus desenvolupada per l'Acadèmia Militar de Ciències.

Fins a la data, al menys 3.341 persones han mort a la Xina a conseqüència de la COVID-19 entre els 82.249 diagnosticats. D'ells, 77.738 pacients han estat donats d'alta després d'haver superat amb èxit la malaltia.

·

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook