L'exconsellera de Treball Dolors Bassa podrà sortir cinc dies a la setmana de la presó Puig de les Basses de Figueres on compleix condemna pel procés, després que el centre li hagi autoritzat treballar fora del recinte, condició per gaudir dels permisos de l'article 100.2 en l'estat d'alarma. Fins ara la política gironina tenia autoritzat sortir tres dies a la setmana, vuit hores la jornada, per tenir cura de la seva mare anciana, en virtut de l'article 100.2, l'aplicació del qual està avalada pel jutjat de vigilància penitenciària.

No obstant això, les sortides de la consellera van quedar suspeses arran de l'estat d'alarma, sense que hagi pogut reprendre-les -com sí que han fet el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn- perquè per a això el Departament de Justícia exigeix tenir feina a l'exterior i que el centre de treball estigui obert malgrat el confinament.

La junta de tractament de la presó de Puig de les Basses ha acordat modificar ara les condicions del 100.2 de Bassa i li ha autoritzat sortir cinc dies a la setmana, de dilluns a divendres, amb una jornada laboral de sis hores, per exercir una feina en una entitat que presta serveis considerats essencials.

Concretament, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí va anunciar que Dolors Bassa s'incorporarà a l'equip tècnic de la Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts per fer-hi diverses tasques de suport directiu i gerencial. El consistori va afegir que en l'exercici de les seves funcions, l'exconsellera de Treball podrà desplegar, en diferents àmbits, «l'àmplia experiència acumulada» al llarg de la seva trajectòria professional i pública.