El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va afirmar ahir en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio que la detenció de l'exalcalde de Badalona, Álex Pastor, per anar begut el «va sorprendre» a ell i «a tothom». Així mateix, va ser la formació qui va demanar-li que presentés la seva dimissió, tot i que no està disposada a renunciar a l'alcaldia perquè «el PSC és el segon grup municipal» del consistori.

«La veritat que em va sorprendre. Sabíem que havia tingut una separació i un problema de salut, però res feia pensar en un incident com el que va passar», va comentar Iceta quan va ser preguntat sobre la detenció, dimecres passat, de Pastor després d'encarar-se amb els Mossos d'Esquadra, que l'havien interceptat circulant ebri en ple confinament per la pandèmia del coronavirus.

El líder dels socialistes catalans va explicar que, tot i que aquests dies ha intentat trucar-li, no ha «pogut» parlar amb ell, només «a través del seu advocat». A més a més, va confirmar que des del PSC se li va demanar que presentés la seva dimissió arran de l'escàndol: «I ell no va dubtar de l'error tan gran que havia comès», va assegurar sobre la reacció de l'exalcalde.

El PSC no renuncia a l'alcaldia

Preguntat sobre si veu més probable com a nou alcalde el popular Xavier García Albiol o Dolors Sabaté, de Guanyem Barcelona, Iceta va assenyalar que els veu a tots dos «més preocupats per la revenja que no pas per la reconstrucció». També va criticar «les acusacions de baixesa moral» de moltes persones. «S'ha de trobar la solució més viable i estable per a Badalona i ho han de decidir les persones de Badalona».

En aquest sentit, no va descartar les possibilitats del quart tinent d'alcalde de Badalona, el socialista Rubén Guijarro: «El PSC no renuncia a l'alcaldia perquè és el segon grup municipal».