La portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, va assegurar que el vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, «és el fill d'un terrorista», quelcom que l'al·ludit va considerar un «delicte» pel qual demanarà al seu pare que exerceixi les «accions «oportunes».

L'enfrontament entre tots dos es va produir durant una interpel·lació a la sessió de control a Govern, en què Álvarez de Toledo va replicar a la denominació de «marquesa» que reiteradament li va dirigir Iglesias, afirmant: «Vostè és el fill d'un terrorista . A aquesta aristocràcia pertany: la del crim polític».

Paral·lelament, Iglesias va demanar al secretari general del PP, Teodoro García Egea, que aclareixi si des de la seva formació s'està fent una crida a la insubordinació de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat (FCSE), després que el dirigent popular posés d'exemple que, fa més de cent anys, el fundador de la Guàrdia Civil, el duc d'Ahumada, «es va negar a complir una ordre injusta del General Narváez», quan aquest era president de Govern.

Per part seva, el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, va assegurar que desconeixia el contingut de l'informe de la Guàrdia Civil sobre les manifestacions de l'8-M lliurat al jutjat i va negar qualsevol tipus d'ingerència en la tasca d'aquest cos.

Finalment, la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, va reivindicar el diàleg social i el «lloc central» que han de jugar sindicats i patronals, i va inster els partits a aprendre d'aquestes organitzacions.