Segueix-nos a les xarxes socials:

El govern francès recomana no entrar a Catalunya i amenaça la temporada del sector turístic gironí

El sector turístic gironí acusa França de fer una "campanya brutal" contra Catalunya perquè allà "també els hi falta turisme"

El govern francès recomana no entrar a Catalunya i amenaça la temporada del sector turístic gironíACN

El primer ministre francès, Jean Castex, ha desaconsellat aquest divendres als francesos que vagin a Catalunya pels rebrots de covid-19. Davant una situació sanitària "degradada", Castex ha dit que les autoritats franceses estan "en discussió" amb les espanyoles i les catalanes perquè "vigilin que el flux d'Espanya a França sigui el més limitat possible". En una visita a l'aeroport de Roissy, Castex ha dit que hi haurà una "gran vigilància" a la frontera per "protegir els ciutadans".

El sector turístic gironí posa el crit al cel

El sector turístic gironí acusa les autoritats franceses de fer una "campanya brutal" contra Catalunya per evitar que sigui la destinació escollida per passar aquestes vacances i aconseguir augmentar el turisme interior. El president de la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona, Antoni Escudero, ha assegurat que ja és "històric" que intentin retenir el turisme francès però afirma que enguany "s'ha elevat a l'enèsima potència" perquè a França "també els hi falta turisme".

Escudero subratlla que els francesos "solen ser més obedients" i fan "més cas" a les autoritats. De fet, remarca que el sector ja ha notat una davallada de turistes francesos des que es van aplicar restriccions a Figueres i Vilafant i sosté que encara es podria accentuar més per les declaracions d'aquest divendres del primer ministre francès.

Segons Antoni Escudero, perdre el client francès seria "una hecatombe" per al sector. La federació confia que els rebrots de covid-19 no es tradueixin en un tancament de la frontera: "Si es tanca, ja podem plegar tots". El president remarca que el turisme nacional no és suficient per "mantenir la infraestructura hotelera" i espera que, tot i la situació, els visitants continuïn triant les comarques gironines com a destinació de vacances.

Pels comerciants de Figueres les declaracions de Castex no són res més que "una altra pedra al camí". El seu president, Frederic Carbó, lamenta les recomanacions del primer ministre francès, si bé no creu que siguin l'avantsala d'un tancament de la frontera amb França.Carbó recorda que a Figueres ja s'han pres moltes mesures per rebaixar el nombre de contagis i considera que barrar el pas entre països "no serviria de res". El president dels comerciants de Figueres deixa clar que "tiraran endavant malgrat les dificultats" i considera que Castex "escombra cap a casa". "Aquí tenim el que tenim, però, com estan ells?", es pregunta Carbó.

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà veu "temerària i deslleial" la recomanació de Castex

La presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà (CCAE), Sònia Martínez, veu "temerària i deslleial" la recomanació que ha fet el primer ministre de França, Jean Castex, de no viatjar a Catalunya i ja ha deixat clar que "demanaran explicacions". "No només és dolent per l'Alt Empordà, sinó per a tota la demarcació", adverteix Martínez. La presidenta del consell remarca que la Unió Europea (UE) no s'ha pronunciat en aquest sentit i recorda que la situació de la pandèmia està "millorant" i més després d'haver pres mesures més restrictives. Per tot plegat, exigeix als governs català i espanyol que demanin explicacions en relació a les declaracions de Castex i deixa clar que s'oposaran a un eventual tancament de la frontera. Com a alcaldessa de la Jonquera també es mostra especialment preocupada, ja que el 95% del turisme estranger és francès. "Estem molt preocupats a l'Ajuntament, perquè per nosaltres és clau tenir la frontera oberta", ha conclòs.

Prem per veure més contingut per a tu