L'exsecretari d'Estat de Seguretat Francisco Martínez, imputat en el cas Kitchen per l'espionatge a l'extresorer del PP Luis Bárcenas, va advertir en diversos missatges que si ell era citat a declarar, posteriorment ho seria Jorge Fernández Díaz i «probablement MR», en referència a Mariano Rajoy. Els missatges de Martínez han estat claus en la investigació de la Fiscalia Anticorrupció que s'ha tancat amb la sol·licitud al jutge perquè imputi l'exministre d'Interior Fernández Díaz i l'exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal i el seu marit Ignacio López del Hierro per delictes de prevaricació, descobriment i revelació de secrets i malversació de cabals públics.

Per altra banda, el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón va acordar ahir l'aixecament del secret de la peça del cas en el qual el principal imputat és l'excomissari José Manuel Villarejo relativa a l'operació Kitchen. El magistrat afirma en el seu acte que en ella s'investiga si «òrgans superiors i/o directius de l'Administració General de l'Estat» van encarregar un dispositiu policial en què es va contractar el xofer de Bárcenas per evitar que la documentació compromesa per al partit que aquest pogués tenir en el seu poder s'incorporés a la investigació de la caixa B del PP a l'Audiència Nacional.

En només dues pàgines, el magistrat explica que examinat l'estat de les actuacions procedeix deixar sense efecte el secret, perquè «no perjudicarà la investigació en curs». Aquest era el criteri d'Anticorrupció en l'informe en què instava la imputació dels que llavors eren ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, i secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, en disposar d'indicis «molt nombrosos i concloents», fonamentalment procedents del telèfon de l'exnúmero dos d'Interior Francisco Martínez. El magistrat encara no es pronuncia, però els perfils de tots dos encaixen amb facilitat a la general atribució de màxima responsablitat que fa ell mateix en el seu acte.

La peça Kitchen, oberta al novembre de 2018 arran d'un informe de la Fiscalia, investiga, explica el jutge, l'execució d'un «operatiu parapolicial del qual serien responsables òrgans superiors i/o directius de l'Administració General de l'Estat i l'execució material del qual s'encarrega als ja investigats en la causa Enrique García Castaño, llavors cap de la Unitat Central de Suport Operatiu (UCAO), i José Manuel Villarejo».

«L'encàrrec, que s'hauria dut a efecte almenys en els anys 2013 a 2015, consistiria en la captació i la manipulació com a col·laborador-informant de la Policia de Sergio Ríos, conductor de Rosalía Iglesias, dona de Luis Bárcenas», afirma el magistrat.