Les empreses de la restauració i els centres d'estètica i bellesa que van tancar fa gairebé quinze dies per ordre de la Generalitat podien començar a sol·licitar a partir d'ahir les ajudes habilitades per la Generalitat, tot i que una incidència tècnica en el canal Empresa va impedir fer-ho durant hores.

El DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya) publicava aquest dimecres la convocatòria d'ajudes a aquestes empreses, que compten amb un pressupost inicial de 40 milions d'euros, de manera que a partir de les 09.00 hores s'obria la presentació de sol·licituds.

No obstant això, al voltant de mitja hora després d'obrir-se la convocatòria va tenir lloc una incidència tècnica en els serveis de la plataforma corporativa que afecta els tràmits de Canal Empresa, que ahir a la tarda encara no s'havia solucionat, segons va confirmar el Departament d'Empresa.

Els interessats a optar a les subvencions tenen 15 dies per presentar la sol·licitud. Les subvencions s'adrecen a autònoms i pimes que prestin activitats de restauració o siguin titulars d'un centre d'estètica o bellesa, que s'han vist obligats a tancar per les mesures de salut pública decretades per la Generalitat per contenir els contagis de coronavirus.

L'import de l'ajut és d'un màxim de 1.500 euros per sol·licitant per despeses realitzades entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2020.