Segueix-nos a les xarxes socials:

El Govern farà obligatori el pas previ de la mediació per acudir als tribunals

El Consell de Ministres aprova un avantprojecte per rebaixar la litigiositat que ha provocat la pandèmia

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, va presentar ahir l´avantprojecte d´eficiència processal, amb el qual busca una millora del servei públic de la Justícia, i donar una resposta àgil a l´augment de la litigiositat que ha provocat la pandèmia. Per això, entre altres mesures, es farà obligatori haver acudit a instruments de mediació abans de poder acudir als tribunals.

Campo va emmarcar l´avantprojecte en altres iniciatives, com els reforços preparats als jutjats del Social i Mercantil o la creació de 33 noves places judicials, i en un pla més ambiciós de modernització de l´administració de Justícia, dins el pla de Justícia 2030.

Un dels problemes a combatre és que l´any 2019 «van entrar 6 milions d´assumptes i només es va poder donar resposta a la meitat». Per això, per reduir la litigiositat i provocar una major cohesió social, perquè les diferències entre ciutadans no sempre han d´acabar en tribunals que sempre deixen una part insatisfeta, es convertirà en «requisit de procedibilitat» haver anat a un «tercer neutral, a l´arbitratge, la mediació o qualsevol altre mitjà similar», per poder acudir als tribunals.

També comptarà amb incentius fiscals, perquè si s´aconseguís que «un de cada quatre assumptes no vagi al jutjat, podríem descarregar el sistema judicial de més de mig milió d´assumptes». El projecte legislatiu també preveu sentències orals.

Prem per veure més contingut per a tu