Segueix-nos a les xarxes socials:

Dos periodistes espanyols, assassinats en un atac a Burkina Faso

David Beriáin y Roberto Fraile estaven realitzant un reportatge amb un irlandès, que també ha estat assassinat, i un burkinès

Dos periodistes espanyols, assassinats en un atac a Burkina Faso· EP

Els dos periodistes espanyols que havien sigut donats per desapareguts després d'un atac per un grup armat aquest dilluns en l'est de Burkina Faso han sigut assassinats, segons ha confirmat aquest dimarts la ministra d'Afers exteriors, UE i Cooperació, Arancha González Laya.

Segons ha indicat en la roda de premsa al final del consell de ministres, l'última informació que es disposa és que s'han trobat els seus cadàvers en la zona de l'atac. Tots dos eren periodistes que realitzaven un documental, ha precisat.

Els dos espanyols, tots dos homes, es trobaven en parador desconegut al costat d'un irlandés i un membre de les forces de seguretat burkinesas després d'un atac executat per persones armades no identificades contra una patrulla mixta de la unitat contra la caça furtiva en la província de Kompienga (sud-est).

Els mitjans locals havien informat que aquest atac es va saldar amb tres ferits i quatre desapareguts i posteriorment han indicat, citant fonts de seguretat, que els tres occidentals han sigut executats pels seus captors.

L'atac, perpetrat prop de la localitat de Pama, capital de la província, es va saldar a més amb el robatori d'armament i equipament per part dels assaltants. Entre el material es troben dos metralladores muntades sobre vehicle, un dron, dotze motocicletes i receptors de freqüència.

L'est i el nord de Burkina Faso han patit un augment de la inseguretat durant els últims anys, especialment a causa del repunt dels atacs per part de grups gihadistes, entre ells la branca d'Al-Qaeda en el Sahel, el Grup per al Suport de l'Islam i els Musulmans (JNIM), i Estat Islàmic en el Gran Sàhara (ISGS), que han provocat a més un increment dels enfrontaments intercomunitaris.

L'Exèrcit burkinés va confirmar el dilluns que durant l'última setmana d'operacions antiterroristes han mort quatre militars i han sigut "neutralitzats" dos supòsits terroristes, tal com ha arreplegat el portal de notícies Burkina24.

Davant aquesta situació, el primer ministre de Burkina Faso, Christophe Dabiré, va obrir a principis de febrer la porta a un possible procés de diàleg amb els terroristes. "No diem que Burkina Faso estiga en contra de les negociacions amb els terroristes", va afirmar en un discurs davant el Parlament.

Prem per veure més contingut per a tu