Almenys onze persones, inclosos nou nens, han mort avui i més de trenta han resultat ferides en un tiroteig en una escola a la ciutat russa de Kazan, han informat fonts dels serveis emergència citades per les agències russes.

En l'atac a l'escola 175 de Kazan, capital de la república russa de Tatarstán, de majoria musulmana, hi han participat, segons diferents mitjans, dos atacants.

Un dels atacants ha estat detingut per la Policia, que ha bloquejat a més una de les plantes de l'escola per acorralar al segon sospitós, al qual finalment ha matat, d'acord amb l'agència TASS.

El detingut té 19 anys i la seva arma estava registrada, segons el president de Tartarstán, Rustam Minnijánov, que s'ha desplaçat al lloc.

"Avui ha ocorregut una gran tragèdia per a la nostra república i el nostre país", ha dit Minnijánov en declaracions a la canal de televisió Rossía-24.

Segons va dir el Ministeri d'Educació a TASS, 32 persones han resultat ferides en el tiroteig i estan sent portades a diferents hospitals.

En el moment del succés hi havia 714 nens a l'escola i uns 70 empleats, d'ells 52 professors.

Efectius de la guàrdia nacional de Rússia han envoltat l'edifici de l'escola, on s'han enviat una vintena d'ambulàncies.

Imatges publicades a les xarxes socials mostren a alumnes fugint de l'escola, la majoria de la qual han estat evacuats i es troben en un jardí infantil veí.

L'Ajuntament de Kazan ha ordenat reforçar la seguretat en tots els establiments educatius de la ciutat.

El fiscal, Ildus Nafikov, també es troba en el lloc i s'ha obert un cas penal.

El Ministeri de l'Interior ha indicat que s'ha organitzat una operació antiterrorista a la zona.