Segueix-nos a les xarxes socials:

El Govern prorroga les mesures de l’escut social fins al 31 d’octubre

El Govern ha decidit prorrogar les mesures que emmarca dins de l’anomenat «escut social» per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus en les famílies i llars fins al 31 d’octubre. Aquest paquet, que inclou des de la prohibició dels talls de subministraments de llum, gas o aigua a consumidors vulnerables o la pròrroga dels contractes de lloguer, finalitzava el proper 9 d’agost. De fet, ja es va ampliar el termini més enllà del final de l’últim estat d’alarma, el passat 9 de maig.

A aquesta decisió, que està previst que aprovi el Consell de Ministres de dimarts que ve, 3 d’agost, l’últim abans del període de vacances, s’ha arribat després d’«un treball conjunt i coordinat» entre els ministeris implicats, segons van confirmar fonts de l’executiu de Pedro Sánchez. Les últimes converses dutes a terme entre el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, que encapçala Ione Belarra, de Unides Podem, i el Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, dirigit pel socialista Félix Bolaños, han conclòs amb l’acord per prorrogar el reial decret llei 8/2021 per «garantir la protecció social de tots els ciutadans».

De l’energia als lloguers

Entre les mesures que expiraven el proper 9 d’agost i que, si no es produeixen canvis, ara es prorrogaran fins al 31 d’octubre, hi ha la prohibició del tall de subministrament d’energia i aigua, la suspensió de procediments de desnonament i dels llançaments per a llars vulnerables sense alternativa habitacional, la pròrroga extraordinària dels contractes d’arrendament d’habitatge habitual i l’ampliació del bo social per a consumidors energètics vulnerables. El Govern va aprovar per primera vegada aquest tipus de mesures el 31 de març de 2020, després de decretar l’estat d’alarma.

Prem per veure més contingut per a tu