La revista Lecturas va publicar ahir a la seva portada una imatge d’Iñaki Urdangarin de la mà amb una dona que no és la infanta Cristina. El marit de la germana de Felip VI no s’amaga en passejar tranquil·lament per una platja de Bidart amb Ainhoa Armentia, una companya de feina al despatx d’advocats on treballa. Pel que es veu al reportatge, l’exjugador d’handbol es trobava en un lloc de costa, a on s’havia traslladat des de Vitòria, ciutat on viu a casa de la seva mare des que el mes de juny passat se li va permetre no haver de dormir més a la presó de Zaballa (Àvila), on complia part de la seva condemna de cinc anys i 10 mesos pel cas Nóos. Urdangarin pot fer viatges tant dins com fora del territori espanyol, en aquest darrer cas si és per motius de treball, i només ha de passar controls que poden ser presencials o telefònics. A Vitòria treballa com a assessor empresarial en un despatx d’advocats.

La reacció del segon fill

Després de l’enrenou per la notícia, Pablo Nicolás, el segon fill d’Urdangarin i Cristina de Borbó, va ser el primer a donar la cara i fer les primeres declaracions després de l’aparició de la fotografia: «Són coses que passen. Ens estimem igual, és una cosa que parlarem a casa», va explicar d’una manera molt educada als mitjans el jove jugador d’handbol de FC Barcelona. D’aquesta manera, les seves paraules semblen confirmar que les imatges publicades per Lecturas han impactat a la seva família. La periodista Pilar Eyre, que signa el reportatge, va explicar a Espejo público que les fotografies van arribar dimarts a La Zarzuela, on s’haurien estat analitzant, però la Casa Reial de moment ha decidit no pronunciar-se. La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin van passar junts les festes nadalenques a Vitòria i res no feia presagiar el que ahir es va revelar.

Despreocupats i afectuosos

A les fotos que publica Lecturas, Urdangarin i Armentia es mostren totalment despreocupats davant la possibilitat de ser sorpresos. Ni per les seves mirades ni per les mans entrellaçades. «Un gest de gran intimitat que sens dubte causarà impacte, però que per a una persona és molt probable que a més sigui motiu de decepció i immensa tristesa: la seva dona, Cristina de Borbó», escriu la periodista Pilar Eyre a la revista. «A mil quilòmetres d’allà, la infanta continua fent la seva vida a Suïssa», recorda la revista, per afegir que és «una distància que ara resulta insignificant amb la barrera emocional que sembla separar el matrimoni».

Per la seva banda, la infanta continua vivint a Suïssa amb la seva filla Irene, la petita de la família. El matrimoni es va traslladar al país alpí amb els seus quatre fills el 2013. La filla petita de l’emèrit Joan Carles i Sofia té fixada la seva residència a Ginebra, on treballa, i en els últims mesos se l’ha pogut veure de viatge a Espanya, com el que va fer a Barcelona per veure, amb Iñaki Urdangarin, un partit del seu fill Pablo, que juga a la secció d’handbol del FC Barcelona, com en el seu dia va fer el pare.

Després de les impactants imatges d’Urdangarin, a la revista Eyre repassa la història d’amor de Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin, tantes vegades posada a prova. «Els primers passos junts d’uns Cristina i Iñaki enamorats, el casament de conte, els sacrificis de la germana del rei Felip perdonant infidelitats, asseient-se a la banqueta com una delinqüent, sent apartada de la seva família, o els rumors, a finals de 2019, que la cunyada de Letizia es trobava preparant el seu divorci», afegeix la periodista. En tot cas, aquestes fotos exclusives d’Urdangarin amb una amiga molt especial a Lecturas «donen resposta a molts interrogants. I s’entenen certs senyals», reflexiona Eyre.