Ucraïna assegura que les forces russes estan atacant la zona on es troba la planta nuclear de Txernòbil. Ho ha dit el seu president, Volodymyr Zelenski, a través d'una piulada a Twitter, subratllant que els seus defensors «estan donant la vida per evitar que es repeteixi la tragèdia del 1986». Zelenski també ha afegit que aquest darrer atac suposa una «declaració de guerra contra tota Europa». Segons ha dit l'assessor presidencial ucraïnès Alexéi Arestóvich, els atacs de les tropes russes han causat més de 40 morts al país, dels quals 10 són civils. El ministeri de l'Interior ucraïnès ha comunicat aquest migdia que un avió de les seves forces armades «s'ha estavellat» als afores de Kíev provocant la mort de cinc persones. Kíev també ha confirmat atacs a la capital, a Odessa i Kherson, al sud, a Kharkiv, a l'est. Segons alguns mitjans locals, també hi ha hagut explosions a Lviv, la ciutat més a l'oest del país i molt a prop de la frontera amb Polònia.

Com a conseqüència, el ministeri d'Infraestructures d'Ucraïna ha assenyalat que ja han evacuat més 3.000 persones de Donetsk i Lugansk i ha anunciat l'enviament d'avions d'evacuació al Donbas i a Odessa. Les autoritats d'Ucraïna també han demanat l'evacuació a alguns habitants de parts de Kriví Rih, ciutat amb més de 700.000 a la província de Dnipropetrovsk, al sud-est del país, segons Ukrinform. També s'ha ordenat al districte d'Uman, a la província de Cherkasky, al centre d'Ucraïna, que es desplaci a altres zones més segures del país. Ucraïna també ha assegurat haver rebut atacs des de Bielorússia amb almenys quatre míssils.

Les tropes russes a Bielorússia avancen cap a Kíev

Segons l'organisme d'intel·ligència de defensa del Regne Unit, les tropes russes que estan a Bielorússia estan avançant cap a Kíev i Rússia està fent atacs aeris als afores de la capital ucraïnesa. A més, apunta que els atacs a Ucraïna s'estan fent per «una combinació de míssils russos des de terra, aire i mar i amb bombardejos d'artilleria». L'objectiu de l'atac rus, diuen, és la infraestructura militar, especialment instal·lacions de comandament i control i defensa aèria. Per la part ucraïnesa, l'organisme apunta que les forces armades estan oposant una «resistència ferma» i continuen conservant les ciutats clau. «Hi ha baixes per les dues bandes, malgrat que el número exacte no està clar», assenyalen.