Segueix-nos a les xarxes socials:

L’OTAN descarta l’establiment d’una zona d’exclusió àeria a Ucraïna

La Unió Europea anuncia que ja treballa en una nova tanda de sancions contra Rússia

L’Aliança Atlàntica descarta establir una zona d’exclusió aèria a Ucraïna, tal com ha demanat el president ucraïnès, Volodimir Zelenski, per impedir els bombardejos de Rússia, perquè fer-ho portaria a implicar-se en el conflicte i una guerra total a Europa. «Entenem la desesperació però si féssim això, acabaríem amb alguna cosa que podria acabar en una guerra total a Europa, involucrant molts més països i causant molt més patiment humà», va advertir el secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, després d’una nova nova reunió ministerial extraordinària a Brussel·les. El líder dels aliats va tornar a advertir que «l’OTAN no vol una guerra amb Rússia» i que els 30 països aliats estan d’acord en què no hi ha d’haver ni avions aliats a l’espai aeri ucraïnès ni tropes sobre el terreny.

«No som part d’aquest conflicte i tenim responsabilitat que no escali més enllà d’Ucraïna perquè seria més devastador i perillós, amb més patiment humà», va explicar al final d’una reunió en què també van participar els ministres d’Exteriors de Finlàndia i Suècia, dos països que no formen part de l’OTAN, el cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell, i el ministre d’exteriors ucraïnès, Dmytro Kuleba, que va enviar un missatge en vídeo des d’un búnquer al país.

Per part seva, la Unió Europea va aprofitar la reunió de l’OTAN a Brussel·les per convocar els ministres d’Exteriors a una nova trobada extraordinària, fer balanç amb el secretari d’estat dels Estats Units, Antony Blinken, de les sancions imposades a Rússia fins ara i analitzar noves mesures possibles. «Junts prepararem el camí per imposar les sancions més dràstiques, un paquet total, com mai no s’ha adoptat», va explicar Borrell. El representant nord-americà, per part seva, va demanar a la UE que mantingui la resposta. Segons Borrell, el que és important ara és aplicar les sancions aprovades l’última setmana, encara que va admetre que ja reflexionen sobre noves possibles mesures.

Prem per veure més contingut per a tu