El primer ministre britànic, Boris Johnson, se sotmetrà dilluns a una moció de censura interna després que el Partit Conservador rebés prou cartes per posar en marxa la votació, va anunciar la formació. El president de l’anomenat Comitè 1922 (que agrupa els diputats conservadors sense cartera), Graham Brady, ha confirmat que un nombre suficient de parlamentaris han sol·licitat la votació com a resposta a l’escàndol de les festes a Downing Street durant el confinament, l’anomenat ‘partygate’.

«S’ha superat el llindar del 15% del partit parlamentari que busca un vot de confiança sobre el líder del Partit Conservador. En virtut de les regles, es realitzarà una votació entre les 6 i les 8 de la tarda de dilluns», va explicar Brady en un comunicat.

Perquè aquesta votació pogués tirar endavant, el comitè necessitava rebre un mínim de 54 cartes dels diputats. El primer ministre es pot mantenir en el poder si aconsegueix el recolzament de 180 diputats; si no, es posarà en marxa un procés intern per elegir el nou líder de la formació i cap de Govern.

Els mitjans britànics auguren que serà difícil que la moció tiri endavant per la gran quantitat de diputats lleials encara a Johnson.