Diari de Girona

Diari de Girona

Taiwan acusa la Xina de simular una invasió de l’illa i mobilitza l’exèrcit

Taipei mobilitza les seves forces en resposta a les maniobres militars de la Xina que han traspassat l’Estret

Taiwan va denunciar ahir que vaixells i avions militars xinesos havien tornat a traspassar la línia mitjana de l’Estret de Formosa en un «possible atac simulat» entre les maniobres militars anunciades després de la visita a l’illa de la presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi. En un missatge publicat en el seu compte oficial de Twitter, el Ministeri de Defesa Nacional de l’illa assegura que l’objectiu d’aquesta simulació d’atac seria un «actiu d’alt valor», sense especificar més detalls al respecte.

En resposta, Taipei va emetre alertes i va desplegar patrulles aèries i navals, activant també els sistemes de míssils terrestres, com va fer durant la jornada del divendres davant la «forta provocació» de l’encreuament de la línia mitjana de diferents vaixells i avions xinesos.

Els moviments de l’Exèrcit Popular d’Alliberament s’emmarquen en les maniobres militars que s’executen des del dijous i que s’allarguen fins avui, en represàlia per la visita de Pelosi, i que fins ara han inclòs foc real i llançament de míssils de llarg abast. Aquests exercicis tenen lloc a sis zones al voltant de l’illa, una d’elles a uns 20 quilòmetres de Kaohsiung, la principal ciutat del sud de Taiwan.

Tot i que en els darrers anys Xina ha efectuat altres simulacres a l’estret de Taiwan, els d’aquesta setmana «cobreixen una àrea més gran i involucren més elements militars», informen experts xinesos.

Compartir l'article

stats