Diari de Girona

Diari de Girona

El pare de Meloni va ser condemnat a Mallorca a 9 anys de presó per narcotràfic

Va ser jutjat per l’Audiència de Palma després de ser detingut el 1995 amb una partida de 1.500 quilos d’haixix

El gran secret de la guanyadora de les eleccions italianes, Giorgia Meloni, s’acaba de descobrir. El pare de la futura primera ministra d’Itàlia, Francesco Meloni, va ser condemnat a nou anys de presó per l’Audiència Provincial de Palma per un delicte de narcotràfic, segons Diario de Mallorca, del mateix grup editorial que Diari de Girona.

El progenitor de la líder ultradretana va ser detingut amb dos dels seus fills i el seu gendre el setembre de 1995 al port de Maó, Menorca, amb una partida de gairebé 1.500 quilos d’haixix, un dels més grans incautats a les Balears. En el judici, Meloni va reconèixer ser el responsable del trasllat de la droga, per la qual cosa l’any següent, el setembre de 1996, se li va imposar una pena de nou anys de presó per un delicte contra la salut pública i un altre de contraban. Als seus dos fills i al seu gendre els van caure quatre.

A la vista, celebrada a l’Audiència Provincial de Palma, el pare de la líder de Germans d’Itàlia va exculpar els seus familiars del delicte i va manifestar que els va portar enganyats a la travessia amb l’excusa de fer un viatge de plaer. També va explicar que quan els seus familiars van veure la droga es van enfadar amb ell i van voler abandonar el vaixell, i per això van atracar a Maó. En la seva declaració davant del tribunal, Francesco Meloni va assumir tota la responsabilitat del transport de la partida de droga des del Marroc a Menorca.

Segons la seva versió, en aquella època estava arruïnat, havia perdut els seus negocis d’hostaleria i immobiliaris a les Canàries i tenia importants deutes. Cal destacar que Francesco Meloni va regentar el restaurant Marqués de Oristano a l’illa de La Gomera i tenia dues societats més registrades al seu nom a la província de Santa Cruz de Tenerife.

Segons Meloni, aquesta situació problemàtica a l’arxipèlag canari el va portar a acceptar l’encàrrec d’un marroquí, que li va oferir la possibilitat de guanyar uns cinquanta milions de les antigues pessetes pel transport de la droga des del Marroc fins a Itàlia.

Temporal inoportú

Els fets es remunten al 25 de setembre del 1995, fa 27 anys. Agents del Servei de Vigilància Duanera (SVA) van descobrir la droga a bord d’un veler de bandera francesa, el Cool Star, que va ser llogat per Meloni a França, i que es va refugiar al port menorquí a causa d’un temporal i d’haver de repostar. Aquesta situació va provocar que els narcotraficants fossin descoberts per les forces de seguretat.

Segons l’escrit del fiscal, la droga l’havien carregat dies abans en aigües territorials del Marroc procedent d’una altra embarcació. Des d’allà van posar rumb a Menorca, on van ser detinguts. A més de la droga, al veler van ser intervingudes 7.533.000 lires italianes, 45 lliures i 74.000 pessetes.

Els fills de Meloni, els seus còmplices en la travessia, en realitat eren biològicament descendents de la que era la seva dona llavors i una relació anterior.

Compartir l'article

stats