Rússia continua bombardejant les infraestructures civils crítiques d’Ucraïna, particularment les instal·lacions d’energia i subministrament d’aigua, amb l’objectiu d’«aterrir la població civil», amb «atacs indiscriminats» que són «crims de guerra». És el que van tornar a denunciar ahir els ministres d’Exteriors del G-7, que es van comprometre a crear un mecanisme de coordinació per ajudar el Govern de Volodímir Zelenski a «reparar, restaurar i defensar» les seves instal·lacions crítiques.

A més, van instar els països productors de petroli a augmentar la seva producció per reduir la volatilitat als mercats energètics i van confirmar que la implementació del límit al preu del cru rus per vaixell estarà a punt d’aquí a «unes setmanes».

Retòrica «irresponsable»

Les set principals potències (EUA, Canadà, França, Alemanya, Itàlia, Regne Unit i Japó) van reiterar a Münster (Alemanya) que l’escalada del Kremlin contra Ucraïna no ha tocat sostre i que segueix utilitzant una «retòrica nuclear irresponsable». «L’ús d’armes químiques, biològiques o nuclears per part de Rússia tindria conseqüències greus», van alertar.