Puc reclamar per frau al meu oncle en l´herència del meu avi?

27-02-2014Meneame

En una herència el meu avi va deixar com hereu al meu tiu amb un feideicomís de residu. Ara em trobo que el meu tiu ha aportat totes les finques del fideicomís de residu a una societat amb un valor molt petit. Si m´arriba el fideicomís de residu algún dia, podré impugnar aquesta aportació fraudolenta de finques a una societat? M´haig d´esperar que m´arribi el fideicomís o ho puc fer ara?

Per respondre de manera correcta, es tindria que examinar tant els termes en que es va establir el fideïcomís pel seu avi en el testament, així com els actes que ha pogut fer el seu tiet. En tot cas, es preveu que els fideïcomissaris puguin reclamar contra el fiduciari pels actes fets en frau del fideïcomís, el que es pot fer tan aviat es tingui coneixement dels fets.

Miquel GARCIAS MIQUEL
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS