Treballo 18 hores. Descomptant els 22 dies laborables de vacances i festes, la diferència de 58 hores, les han de donar en vacances o diners?

14-10-2016Meneame

Hola, trabajo de lampista en una empresa pequeña hace 20 años, sus gestores le pasan un calendario en el que pone este año 1742 h. Haciendo los cálculos trabajo 1800h.Descontando los 22 días laborables de vacaciones y fiestas, la diferencia 58h lo han de dar en puentes, dinero, etc nunca lo han respetado y siempre se han callado. Gracias.

La jornada anual indicada al conveni col·lectiu d'aplicació és la que s'ha de realitzar al llarg de l'any, ajustant cada empresa la jornada diària amb el fi de no sobrepassar aquella. Al final de l'any no s'haurien d'haver realitzat més hores de les indicades i si és així s'hauria de compensar en descans ja que l’excés es podria considerar hores extraordinàries i aquestes són de realització voluntària excepte que el contracte digui el contrari.

En qualsevol cas, si finalment s'excedeix la jornada màxima anual, l’excés d'hores es podrien considerar hores extraordinàries i s'haurien d'abonar.

Luis MORENO PRAT
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS