Tinc 63 anys, estic de baixa i la mútua em vol donar d´alta. Però el braç em fa mal i no em puc jubilar perquè no he cotitzat prou anys. Quina solució hi ha?

18-12-2017Meneame

Tinc 63 anys, artrosis cervical i principi d'hèrnia. Fa dos mesos que estic de baixa per accident laboral i la Mútua em vol donar l'alta. No em puc jubilar fins al setembre del 2020 per no tenir els anys cotitzats. Treballo en el sector de la neteja i el braç em fa mal. Quina solució hi ha? Em poden posar a l'atur? 

En primer lloc, si entén que encara no està recuperada de l'accident de treball i la Mútua li dóna l'alta mèdica, pot recórrer aquesta alta. Si a més a més, té altres patologies que li impedeixen treballar, malgrat que siguin derivades de malaltia comuna, també pot anar a veure al seu metge de capçalera perquè li expedeixi la baixa per aquesta raó (quan li hagi donat l'alta la Mútua, s'entén).

En segon lloc, per ser perceptor de la prestació de l'atur hauria de ser acomiadada per la seva empresa o bé que finalitzi el seu contracte de treball si és temporal, entre altres raons. A més de tenir cotitzat almenys un any.

LUIS MORENO PRAT
Advocat
PRAT SABAT ADVOCATS