A la meva empresa ens donen 74 hores d´ajust de conveni però, només 24 són de lliure disposició, les altres ens les programa l´empresa. Tinc dret a reclamar les 74 hores?

15-03-2018Meneame

Pregunta completa: Treballo en una empresa del sector del metall al Pla de l'Estany on hem de fer 1.742 hores anuals. Programades en el calendari són 1.992 hores, una diferència de 250 hores que queden distribuïdes així: vacances 176 hores a l'any i hores d'ajust de conveni 74 hores a l'any. Resulta que les hores d'ajust de conveni ens les programa l'empresa, a excepció de 24 hores de lliure disposició. Tenim comitè però, a tot diuen que sí. Les 24 hores no les podem fer el juliol, l'agost i el desembre. Si les 24 hores són personals, ens poden limitar quan les hem de fer? I una altra qüestió. De les 74 hores només ens en donen 24, ho poden fer això o tenim dret a reclamar-les? Agrairia informació urgent.

La realització del calendari laboral de l'empresa, com la distribució de la jornada i els horaris, correspon a l'empresa amb el vistiplau dels representants dels treballadors en la seva confecció i distribució. Per tant, si existeix una mena de borsa d'hores, el seu funcionament serà el pactat entre els representants i l'empresa i haurà d'estar i passar per aquest pacte.

Luis MORENO PRAT
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS
www.pratsabat.com