L´administrador de la comunitat es nega a facilitar-me l´import que em correspon dels trimestres i derrames, en tant que diu que no està escrit enlloc. Diu que com que a l´acta consta l´import global, que amb això ell ja ha complert. A mi això em dificulta perquè no sé l´import exacte que em pertoca. Què puc fer?

29-05-2018Meneame

Pregunta completa: L'administrador de la comunitat es nega a facilitar-me l'import que em correspon dels trimestres i derrames, en tant que diu que no està escrit enlloc. Diu que com que a l'acta consta l'import global, per exemple del pressupost per l'anualitat del bloc o del pressupost global d'un canvi de porta d'entrada, que amb això ell ja ha complert. A mi això em dificulta moltíssim fer els pagaments en tant que no sé l'import exacte que em pertoca. Què puc fer? 

La normativa de propietat horitzontal catalana no estableix cap norma específica que sigui aplicable al seu cas, més enllà de la previsió que la documentació relativa als assumptes a tractar en la Junta de propietaris ha d'estar a prèvia disposició d'aquests amb anterioritat. També sembla estrany que no es pugui fer per l'administrador un càlcul previ dels imports a pagar, ja que es pot determinar aplicant la seva quota de participació en l'import total a pagar, i de fet haurà de fer el càlcul quan els hi giri els pagaments. En tot cas, en la pròxima reunió de Junta pot demanar que per part de l'administració es determinin amb precisió les despeses i els pagaments previstos per a cada un dels elements de la propietat horitzontal.

Miquel GARCIAS MIQUEL
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS
www.pratsabat.com