Vaig fer-me un pírcing i els dies següents vaig tenir tal infecció que vaig haver d´anar a urgències i ara estic prenent antibiòtic i podria ser que el cartílag me l´hagués lesionat irreversiblement per la punció de la pistola. Puc denunciar a aquesta estètica per mala praxi?

06-11-2018Meneame

Pregunta completa: L'altre dia vaig anar a fer-me un pírcing a la zona hèlix interna de l'orella, ja que pel que sembla ser és un punt on pal·liar la migranya (ja que en pateixo molta) i em vaig adreçar a una estètica. Jo desconeixia totalment la normativa de pírcings, tatuatges i micropigmentació i em van fer el pírcing sense signar cap mena de consentiment, sense informar-me de res i a sobre amb pistola. Els dies següents vaig tenir tal infecció que vaig haver d'anar a urgències i ara estic prenent antibiòtic i podria ser que el cartílag me l'hagués lesionat irreversiblement per la punció de la pistola. Puc denunciar a aquesta estètica per la mala praxi i sol·licitar una indemnització per les lesions i posterior tractament mèdic?

Per mala praxi sempre es pot reclamar, el problema és tenir una prova concloent que digui que hi ha hagut mala praxi. Aquesta prova s'obté a través del que en diem una prova pericial, és a dir, que un professional del sector que sigui pugui determinar que hi ha pogut haver-hi una mala praxi. Aquest informe però tampoc és concloent, ja que per reclamar el primer pas és fer la reclamació a la persona que ha provocat el dany o la lesió i en el cas que no ho accepti, s'haurà d'anar per la via judicial.

Josep PRAT RIURÓ
Advocat
PRAT SÀBAT ADVOCATS
www.pratsabat.com